Cafea arabica vs Cafea robusta

No comment

Există sute de specii de plante de cafea cultivate în întreaga lume (în principal în Africa), dar într-adevăr vedem doar două dintre ele cultivate comercial: Coffea Arabica și Coffea Canephora (sau, Robusta). Aceste două specii produc cafea foarte diferită și este important să știi ce primești atunci când cumperi o pungă de cafea.

Cafea arabica

Plantele de cafea Arabica arată ca balerinele arbustilor de cafea. Au puține ramuri, nu au o tonă de boabe de cafea care cresc pe partea delicată. Dar este de fapt un lucru bun. Cu mai puține ramuri, fiecare boaba de cafea primește mai mulți nutrienți, ceea ce duce la aromele uimitoare și complexe pe care le iubim la cafeaua de specialitate.

Cafeaua Arabica este ceea ce veți găsi în cafenelele de specialitate din întreaga lume. Aromele sunt diverse, acizii sunt prezenti, zaharurile sunt dulci și nu există o o amărăciune pronuntata.

Cafea Robusta

Pe de altă parte, plantele de cafea robusta arată ca jucătorii de fotbal ai cafelei. Sunt mari, dense și cresc tone de boabe în fiecare sezon (ceea ce reduce prețul). Cu toate acestea, plantele mai voluminoase nu distribuie atât de mulți nutrienți fiecărei boabe, ceea ce are ca rezultat arome mai puțin extraordinare.

Și, in plus de lipsa aromei, plantele robusta produc o cantitate mare de compuși amari. Acest lucru ajută la îndepărtarea dăunătorilor din fermă, dar face și cafeaua preparată să fie foarte amară și neplăcută. Unul dintre compușii amari care este produs de o mulțime de arbori de tip cafea robusta este de fapt cofeina, iar cănile de cafea robusta sunt cunoscute că au cu 50% mai multă cofeină decât cănile de cafea arabica.

Vă sugerăm să alegeti boabe de cafea arabica. Sunt mai gustoase, au niveluri mai gestionabile de cofeină și cumpărarea lor este de obicei mai durabilă pentru fermieri.